.. или ни пишете на
orders@avtochasti-lada.bg
Имате въпроси?
Телефон: +359 885 / 39 89 95

Общи условия

ОБЩИ УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ на www.avtochasti-lada.bg

1.Предмет на Общите условията за позлване на www.avtochasti-lada.bg

В общите условията за ползване на онлайн магазина www.avtochasti-lada.bg се уреждат условията и правилата за ползване на www.avtochasti-lada.bg и споразумението между продавача и клиента за покупко-продажба през www.avtochasti-lada.bg.

2.Собственост на www.avtochasti-lada.bg

 www.avtochasti-lada.bg е собственост на „НАР“ООД- оторизиран вносител на оригинални руски резервни части от АВТОВАЗ, представител на марката ЛАДА и официален представител на ПАО АВТОВАЗ на тетирорията на Република България.

„НАР“ООД е дружество с ограничена отговорност, със седалище, адрес на управление и адрес за кореспонденция България, гр.Хасково, бул.Съединение 69, с ЕИК 126634404, регистрационен номер по ДДС: BG126634404 и МОЛ Музафер Рамадан.

„НАР“ООД администрира електронния магазин www.avtochasti-lada.bg .

Можете да се свържете с „НАР“ООД на посочения по-горе адрес, на електронна поща orders@avtochasti-lada.bg или на телефон 0885398995.

 3.Дефиниции  

Продавач е фирма „НАР“ООД, предлагаща оригинални руски резервни части директен внос от ПАО АВТОВАЗ.

Купувач е всяко лице навършило 18 години, което е сключило договор за покупко-продажба от разстояние през www.avtochasti-lada.bg, без значение дали това лице е физическо лице или търговец.

Клиент е всяко лице, включително физическо или юридическо такова, което използва онлайн магазина www.avtochasti-lada.bg, разглеждайки го, поръчвайки през него, закупувайки и/или връщайки стоки закупени от него.

Профил е раздел в онлайн магазина www.avtochasti-lada.bg, който се състои от електронна поща, парола, име, телефон и адрес за доставка. Профилът позволява на клиента да направи поръчка и съответно да закупи стоки, както и да следи историята на действията си касаещи www.avtochasti-lada.bg

Поръчка е документ в електронен вид, който служи на клиента да заяви и закупи стоки от www.avtochasti-lada.bg.

Продукт/и е/са всяка стока, която е публикувана в онлайн магазина www.avtochasti-lada.bg и е предмет на договор за покупко-продажба от разстояние, сключен между търговеца „НАР“ООД и купувач.

Договор е сключеният от разстояние договор за покупко-продажба между продавача и купувача, за покупка на стоки през онлайн магазина www.avtochasti-lada.bg. Неразделна част от този договор са и настоящите общи условия за използване на www.avtochasti-lada.bg.

4.Общи положения 

Общите условия на www.avtochasti-lada.bg са задължителни за клиентите използващи онлайн магазина. Те могат да бъдат променени едностранно от www.avtochasti-lada.bg , като всяка промяна влиза в сила непосредствено с публикуването си в онлайн магазина. Клиентът носи отговорност и има задължение да следи за тези промени.

Използването на www.avtochasti-lada.bg означава, че клиентът внимателно е прочел общите условия, запознал се е с тях и се е съгласил да ги спазва.

Цените, описанията и изображенията на продуктите описани в www.avtochasti-lada.bg могат да бъдат променяни по всяко време. Възможно е поради технически причини да има допуснати грешки при описването и изписването на цените.

Всички стоки се продават до изчерпване на наличните на склад количества, без задължително изчерпаната наличност да е изрично обявена в онлайн магазина.

5.Сключване на договор

 Чрез направата на поръчка през www.avtochasti-lada.bg , клиентът заявява своето желание да закупи стоки от онлайн магазина. Поръчки освен по електронен път, могат да се направят и по телефона.

За всяка регистрирана в системата поръчка, системата на www.avtochasti-lada.bg изпраща на клиента автоматично уведомление за приетата поръчка. Това автоматично уведомление не означава приемане, потвърждение или по какъвто и да е начин за поемане не ангажимент за изпълнение на поръчката. Освен с автоматичното уведомление, клиентът бива уведомен и по телефона.

Продавачът си запазва правото да не достави частично или изцяло поръчката поради изчерпване на наличните на склад количества или други причини, като клиентът бива уведомен по телефона.

Договорът за покупко-продажба от разстояние между продавача и купувача се счита за сключен към момента на получаване от клиента на обаждане с потвърждение на наличност на частите, поръчани от него и срок на доставка.

6.Интелектуална собственост

Информацията, описанията и текстовете в този сайт са обект на авторски права.

Не е разрешено използването на каквато и да е част от информацията посочена в страницата, без изричното съгласие на администраторите на www.avtochasti-lada.bg.

Сайтът www.avtochasti-lada.bg има право да използва логото и търговското наименование на марката ЛАДА.

7.Отговорност

www.avtochasti-lada.bg не носи отговорност за повреди, щети и пропуснати ползи в следствие на монтаж/ демонтаж на авточасти закупени от сайта, които монтажно- демонтажни действия са извършени от неоторизирани лица и неспециалисти.

8.Поръчка

Клиентът се задължава да предостави коректни, точни и пълни данни за изпълнение на своята поръчка. Изпращайките своята поръчка, клиентът се съгласява екипът на www.avtochasti-lada.bg да се свърже с него във връзка с направената поръчка.

Продавачът има право да анулира поръчката направена от клиента, след като го уведоми за това. В този случай, нито една от страните не носи отговорност и няма последващи задължения.

9.Връщане на стока

При връщане на стоки, продуктът предмет на връщане трябва да е в оригиналната си търговска опаковка, без следи от употреба или нарушаване на цялостната форма и търговски вид на стоката.

Връщането на стоката е за сметка на клиента, задължително с опция преглед и тест.

Връщането на стоката е до офис на Еконт, от който тя е била изпратена.

Връщането на продукта се заявява с изпращане на попълнен формуляр за връщане ( http://www.avtochasti-lada.bg/index.php?route=account/return/add ), който се разглежда и одобрява от представител на www.avtochasti-lada.bg.

Заявка за връщане може да бъде попълнена в рамките на 3 дни от датата на доставката. Заявки за връщане на стоки, изпратени след този срок, няма да бъдат приемани. Попълването на заявка за връщане е задължително условие, за да се приеме стоката обратно.

Връщане на стойността на заплатени стоки или замяна на стоки се извършва едва след проверка на върнатите части от страна на представител на сайта и констатирана липса на повреди или белези по частта и констатиране на произхода на частта (произход, оригиналност, евентуална подмяна с друга част). Връщането на суми по върнати стоки, в случай че плащането е направено с наложен платеж, се осъществява в срок от 14 дни от приемането на стоката от представител на www.avtochasti-lada.bg, с паричен превод по Еконт. Възстановяване на суми по плащания направени с банкови карти се извършва в срок от 14 дни след осчетоводяване на плащането, чрез нареждане на обратна операция по картата, с която е направено плащането.

10.Стоки, които не могат да бъдат върнати

Не могат да бъдат върнати:

-авточасти, които са били монтирани и демонтирани

-авточасти с нарушена цялостна форма и търговски вид

-повредени или подменени авточасти

-авточасти, по които липсват нарочно оставени от търговеца сигнатури

-дефектирали при некачествен монтаж или в следствие на монтаж от неоторизирани лица

11.Поверителност

Клиентът се съгласява всички данни, които е предоставил на www.avtochasti-lada.bg да бъдат използвани за поддържане на акаунта му, при изпращане на заявените стоки и съответно за изпълнение на направените поръчки и фактуриране.

Клиентът дава изричното си съгласие предоставената от него информация да бъда използвана от куриерски фирми във връзка с прякото изпълнение на направената от него поръчка и/или на държавни и общински органи, ако тези органи изрично поискат тази информация във връзка с изпълнението на техните задължения.

С предоставяне на данните си, клиентът дава изричното си съгласие тези данни да бъдат съхранявани, обработвани и използвани от "НАР"ООД като собственик на www.avtochasti-lada.bg, фирма регистрирана в Електронен регистър на администратори на лични данни с идентификационен номер 12159.

12.Цени и плащане

Цените в www.avtochasti-lada.bg за в български лева, крайни цени, включващи в себе си всички мита, такси, данъци и налози. Цените са обявени с ДДС. като под цената с данък добавена стойност в скоби е отбелязана и цена без този данък, както следва: "/Цена без ДДС:.............лв./'

Цените са валидни за поръчки направени единствено през онлайн магазина www.avtochasti-lada.bg.

Заплащането на поръчката може да се извърши с банков превод или с наложен платеж при получаване на стоката. Изборът на начин за плащане на поръчката може да бъде посочен в полето "Упътвания". Ако не бъде изрично посочено друго, се счита че поръчката ще бъде платена с наложен платеж, при приемане на стоката. Едрогабаритни части, в т.ч. части по купето (преден капак, заден капак, таван, страници, предни врати, задни врати, брони) се изпращат след предварително заплащане от страна на клиента с банков превод, по проформа фактура. 

Задължение на клиента е да предостави необходимата за издаване на фактура информация (име на фирмата, МОЛ, булстат, данъчен номер, адрес по регистрация на фирмата) още с направата на поръчката. Информацията може да бъде въведена в полето "Упътвания". Поръчка, в която изрично не са посочени данни за фактура на фирма, се изпраща с фактура на името на физическото лице, направило поръчката. След изпращане на пратката, не е възможно коригиране на фактура от физическо, на юридическо лице.

www.avtochasti-lada.bg  не носи отговорност за грешно подадена от клиента информация за фактуриране.

Клиентът носи отговорност за актуализирането на данните за фактуриране, в случай че по тях настъпи промяна.

13.Доставка

Доставката на стоките е за сметка на клиента. Стойността на доставката се изчислява отделно, при оформяне на товарителница.

Цената на доставката зависи от теглото и габаритите на поръчаните стоки и се определя от самата куриерска фирма. Онлайн магазинът www.avtochasti-lada.bg не носи отговорност за промяна на тарифите за куриерски услуги на куриерските фирми.

Контролери и борд компютри се получават единствено лично, от склад в гр.София.

Възможно е лично приемане на поръчаната стока от търговски склад в гр.София, кв.Дружба 1, ул.Амстердам 3.

www.avtochasti-lada.bg използва услугите на куриерска фирма ЕКОНТ. Доставките се извършват от офис до офис на куриерската фирма.

14.Срок на доставка

За налични в склад гр.София части:

поръчки направени  до 17:00 часа, изпращането на поръчаните стоки се извършва в рамките на същия работен ден, а доставката се извършва в рамките на следващия работен ден. За поръчки направени след 17:00 часа, поръчката се изпраща в рамките на следващия работен ден. За поръчки направени през почивните или празничните дни, изпращането на поръчаните части се извършва в първия работен ден след поръчката. При възникване на обстоятелства, които биха довели до забавяне на доставката, клиентът бива уведомен за това. Възможно е, заявените части да не могат да бъдат изпратени в рамките на същия или следащия работен ден.

За налични на склад в склад гр.Хасково части: поръчките се изпращат в рамките на 3 работни дни след получаване на заявката.

Информация за наличността по складове и относно това от кой склад ще бъде изпълнена поръчката, клиентът получава информация при потвърждаване по телефона на заявката от страна на представител на www.avtochasti-lada.bg

За стоки с изчерпана наличност, се дава информация относно най-кратък срок на доставка от АО Автоваз.

15.Обработка на лични данни

Фирма "НАР"ООД като собственик на www.avtochasti-lada.bg е регистрирана в Електронен регистър на администратори на лични данни с идентификационен номер 12159.

"НАР"ООД се задължава да съхранява съвестно данните предоставени от клиента във връзка с неговите поръчки и да не ги предоставя на трети лица, освен ако не постъпи изрично искане от държавни органи за предоставяне на тази информация.

Данните на клиентите се събират само и единствено във връзка с техните поръчки, фактуриране, изпращане на заявените стоки и като цяло изпълнение на направените поръчки.

Чрез регистриране на профил, клиентът приема безусловно данните му да бъдат използвани от "НАР"ООД и декларира, че е съгласен тези данни да се съхраняват, използват  и обработват.

С приемането на общите условия клиентът се счита за уведомен и запознат с тези общи условия.

Всеки клиент има право да промени личните си данни като изпрати личните си данни като изпрати писмена молба със собственоръчно поставен подпис и дата на адрес: гр.Хасково, бул.Съединение 69, за "НАР"ООД.

За връзка с КЗП: https://kzp.bg/

Формулят за упражняване право на отказ може да изтеглите от: https://kzp.bg/standarten-formulyar-za-uprazhnyavane-pravo-na-otkaz-pri-online-pokupki

Списък на органите за алтернативно решаване на потребителски спорове и електронна платформа за онлайн решаване на спорове: https://mi.government.bg/bg/themes/spisak-na-organite-za-alternativno-reshavane-na-potrebitelski-sporove-elektronna-platforma-za-onlain-1608-0.html